fitness

Nu het weer langzaam maar zeker beter wordt gaan veel mensen weer hun best doen om hun zomer lichaam tevoorschijn te halen. Ze gaan wat meer op hun eten letten en ze gaan wat vaker sporten. Natuurlijk moet de combinatie hierin effectief zijn en het moet vol te houden zijn. Er is een aantal sporten waarmee je heel effectief kan afvallen, dit komt voornamelijk omdat er hierbij een combinatie wordt gemaakt tussen conditie en krachttraining, wij noemen er een paar op.

Fitness

De sportschool is zeer geschikt om af te vallen, hier wordt vaak een combinatie gedaan van zowel conditietraining (crosstrainer, loopband, roeien etc) en krachttraining. Binnen de fitnessbranche zijn echter ook veel verschillende soorten takken, waaronder zeer effectieve trainingen zoals crossfit. Dat crossfit de laatste jaren zo populair is geworden heeft een goede reden. Bij crossfit heb je namelijk zeer veel afwisseling waardoor je hele lichaam aangepakt wordt. Crossfit heeft echter ook een nadeel, de oefeningen zijn zeer blessuregevoelig. Het is dus belangrijk dat er een personal trainer bij is die alles in de gaten kan houden. Gelukkig heb je tegenwoordig Crossfit-scholen, zoals Physiq Fitness. Deze beschikken over ervaren instructeurs die alle oefeningen goed in de gaten kunnen houden waardoor de kans op blessures een stuk lager wordt.

Zwemmen

Er is geen sport waar je zoveel spieren mee traint en waar je zo weinig kans op blessures hebt als zwemmen. Bij zwemmen gebruik je bijna alle spieren in het lichaam, ze worden gebruikt om vooruit te komen en ze worden gebruikt om het evenwicht te behouden in het water. Je totale lichaam is een beweging en wordt op deze manier ook getraind. De kans op blessures is laag omdat je lichaam met niets fysieks in aanraking is, ook omdat we slecht 5% van ons lichaamsgewicht dragen in het water.

Fietsen

Fietsen is misschien wel de beste manier om puur calorieën te verbranden, als je een tempo fietst van meer dan 30 km/h kan de verbranding oplopen tot maar liefst 1.200 calorieën per uur. Het nadeel van fietsen is dat alleen de benen goed getraind worden, het bovenlichaam juist niet. Het kweken van spiermassa over je hele lichaam heeft meerdere voordelen, je zal er strakker uitzien en je zal in tijden van rust meer verbranden. Het wordt dus aangeraden om er ook een vorm van fitness bij te doen zodat het hele lichaam getraind wordt.

Vechtsporten

Vechtsporten en dan met name boksen zijn ook zeer effectief om af te vallen omdat je hier zowel je kracht als conditie mee traint, zeker voor beginners zal dit heel zwaar en vermoeiend zijn. Mensen denken misschien dat je hier alleen je armen mee traint, maar het belangrijkste hierbij is een sterke core. Ook je benen train je door te trappen en door het vele voetenwerk wat je moet verrichten.

Comments are disabled.