tandarts stoel

We hopen het zo lang mogelijk te kunnen uitstellen, maar vroeg of laat krijgt zowat iedereen er mee te maken. Door verlies van eigen tanden of dermate slechte staat van het gebit, dringt een kunstgebit zich op. Hierbij heb je ongetwijfeld veel vragen en een heleboel ongerustheden. 

tandarts stoel

Verschillende mogelijkheden 

Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden voorhanden voor een kunstgebit die allen sterk aan comfort en gemak gewonnen hebben. 
Kies je voor een gewoon klassiek kunstgebit dat kies je voor een uitneembaar gebit. Dit is de meest eenvoudige en ook goedkoopste oplossing. Op een brug worden kunsttanden geplaatst die je naar vorm en kleur zelf kan kiezen. De brug plaats je dan gewoon in je mond. Enige nadeel hieraan is dat het om een los kunstgebit gaat en bijgevolg niet heel erg stevig in de mond zit. 
De brug met tanden kan ook op 4 tot 6 implantaten geklikt worden. In dit geval spreken we van een klikgebit. Dit is een iets duurdere oplossing maar heeft wel als grote voordeel dat de tandenrij veel steviger in de mond zit wat voor extra comfort zorgt. 
Wil je het gevoel hebben van een echt gebit, eentje dat niet los zit of verschuift, dan kies je voor de all-on-4 of all-on-6 oplossing. Hierbij wordt de tandenrij vast en definitief op 4 tot 6 implantaten gezet. Je kan dit gebit niet uitnemen en het voelt aan alsof het je eigen gebit zou zijn. Hoewel dit een zeer comfortabele oplossing is, moet hier rekening gehouden worde met het feit dat dit een dure oplossing is en bijgevolg voor veel mensen niet haalbaar. 

Vraag raad aan je tandarts 

Op het moment dat de noodzaak naar een kunstgebit zich voordoet, ga je best langs je tandarts. Aan de hand van de staat van je huidige tanden en kiezen en op basis van een röntgenfoto kan hij samen met jou naar een oplossing zoeken die voor jou comfortabel en financieel haalbaar is.

Comments are disabled.