Je hond is je allerbeste maatje en daarom is het belangrijk om goed voor het dier te zorgen. Hoe jong of oud je hond ook is, jouw hond verdient de beste verzorging. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden en hoe kun jij je hond het beste verzorgen? Dat lees je allemaal in deze blog.
Je wil graag dat jouw hond in topconditie is en dat is natuurlijk hartstikke logisch. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.
- Drie wandelingen per dag minimaal is in ieder geval belangrijk. Je hond heeft beweging nodig en moet natuurlijk ook zijn energie kwijt.
- Daarnaast is dagelijkse speeltijd met de baas erg belangrijk.
- Jaarlijks een controle op de gezondheid.
- De jaarlijkse vaccinaties, zodat je hond tegen de meeste besmettelijke ziektes bestand is.
- Elke drie maanden ontworming.
- Naast ontworming natuurlijk ook altijd checken op vlooien.
- 1x per week een vachtverzorging. Borstel je hond regelmatig en was je hond met een speciale hondenshampoo. Shampoo die wij gebruiken is niet geschikt voor honden.
- Verder moet je ook rekening houden met het verzorgen van de oren, ogen en het gebit van de je trouwe viervoeter. Dit om bepaalde ontstekingen, zoals oorontsteking bij je hond en andere vervelende kwalen bij je hond tegen te gaan.
- En natuurlijk niet onbelangrijk: goede voeding.
Er komt dus best veel kijken bij het verzorgen van je hond, maar dat heb je natuurlijk voor hem of haar over! Naast de verzorging van de vacht, oren, ogen, gebit en ga zo maar door, is speeltijd, aandacht en liefde ook zeker een belangrijke factor. Naast het feit dat dit goed is voor je hond om de energie kwijt te kunnen, is deze aandacht ook goed voor de bandopbouw tussen hond en baasje.
Bij punt 9 horen we je denken, wat is dan goede voeding? Goede voeding is natuurlijk per hond verschillend. Honden zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Kijk goed wat aansluit bij het gedrag van jouw hond. Een hond die veel buiten komt, veel beweegt, heeft bijvoorbeeld andere voedingstoffen nodig dan een hond die vaker binnen zit. Natuurlijk heeft dit ook te maken met het gewicht en het ras van de hond.