Verschillende wijzen om tandvleesproblemen tegen te gaan

Een ontsteking aan het tandvlees kan zeer pijnlijk en ook erg vervelend zijn. Deze begint vaak op een klein plekje maar kan snel meer worden als je een beetje pech hebt. De veroorzaker van de ontsteking is een anaerobe bacterie die zich graag op drogere, zuurstofarme plekken in de mond afzet. En dan bij voorkeur op plaatsen waar nog wat viezigheid is achtergebleven. Poets jij goed je tanden en reinig je je mond regelmatig? Dan is de kans op een dergelijke ontsteking kleiner maar dat wil niet zeggen dat je het helemaal niet kunt krijgen.

Pak de ontsteking aan met een middel dat bij jou past

Mocht je er wel last van krijgen, zorg dan dat je de ontsteking zo snel mogelijk aanpakt om ergere problemen te voorkomen. Je hoeft daarvoor niet naar de tandarts want er zijn voldoende producten te koop die je zelf kunt halen om er een tandvleesontsteking mee tegen te gaan. Kijk goed wat je neemt want je dient er natuurlijk wel goed mee uit de voeten te kunnen. Een middel kiezen dat je niet handig vindt in het gebruik leidt er vaak toe dat je het in de kast laat staan. Zo wordt je probleem nog niet opgelost en heb je alleen maar meer kans dat het nog erger wordt.

Vier producten in één pakket maken het je makkelijk

Een product om het tandvlees goed te verzorgen, zowel preventief als wanneer je al last hebt van een ontsteking is altijd los te koop. Weet je echter niet zo goed wat je het beste kunt aanschaffen dan is het kopen van een compleet pakket natuurlijk lang geen gek idee. Een goed voorbeeld van een dergelijk pakket waarmee je direct aan de slag kunt is de PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit. Hierin zitten vier verschillende producten waarmee je een ontsteking in het tandvlees effectief aanpakt.

Wat kunnen de gel en het mondwater voor je betekenen?

Deze vier producten zijn een tandgel, mondwater, een spuitje en een mouthtray (soort gebitje). De tandgel en het mondwater werken op basis van natuurlijke ingrediënten en er zijn geen mogelijk schadelijke stoffen aan toegevoegd zodat je ze altijd veilig gebruiken kunt. De werkzame stoffen in de tandgel en het mondwater zorgen reeds voor voldoende effect en daarvoor zijn geen extra hulpstoffen nodig.

Actieve zuurstof en CPC in de strijd tegen schadelijke bacteriën

De gel en het mondwater bevatten beide actieve zuurstof die in deze producten ook bekend staat onder de naam PeriO2. De actieve zuurstof zorgt ervoor dat je mond gehydrateerd wordt en van meer zuurstof voorzien wordt. En laat dat nu net iets zijn dat de schadelijke bacteriën die tandvleesontsteking veroorzaken niet prettig vinden. Op die manier pak je de bacteriën goed en bij de bron aan zodat ze geen kans krijgen om zich af te zetten of te vermenigvuldigen.

Ook met OxyFresh haal je iets goeds in huis

Ben je geen fan van het gebitje of gebruik je liever geen spuitje om de tandgel aan te brengen? Dan kun je net zo goed kiezen voor een pakket waar deze niet in zitten. In dat geval kun je kiezen voor de OxyFresh Gezond Tandvlees Kit. Hierin zitten zowel een mondwater als een speciale gel waarmee je tandvleesontstekingen aan kan pakken en natuurlijk andere mondproblemen op een effectieve manier.

Problemen bestrijden met behulp van natuurlijke ingrediënten

Andere problemen die met de producten opgelost kunnen worden zijn bloedend of gevoelig tandvlees, een slechte adem (ook bekend als halitose), aften en brandwondjes in de mond en een droge mond. Heb je te maken met meer van deze problemen? Kies dan zeker voor de producten uit deze kit want dan kun je ze allemaal bestrijden. Beide middelen werken op basis van verschillende natuurlijke producten zoals zink, foliumzuur en Aloë Vera. Daarnaast zit er actieve zuurstof in waarmee je prima de strijd tegen schadelijke bacteriën kunt aangaan.

Schone en frisse mond al vanaf het eerste gebruik

Door de combinatie van deze ingrediënten pak je de problemen met het tandvlees niet alleen bij de bron aan maar voorkom je ook dat zich nieuwe problemen vormen. Gebruik je de gel en het mondwater regelmatig, ook nadat je klachten verdwenen zijn, dan voorkom je veel ellende en houd je je mond en adem schoon en fris. Beide middelen zijn veilig te gebruiken zodat je dit dagelijks kunt doen. Het tandvlees wordt er sterker van zodat je een gezond gebit houdt waarin je tanden lekker stevig blijven staan.

Tandsteen kun je zelf weghalen

Het zal misschien niet direct bij je opkomen maar een grote hoeveelheid tandsteen is niet zo gezond. Ook dit kan voor klachten zorgen aan het tandvlees zoals ontstekingen en irritaties. De meeste mensen gaan tweemaal per jaar voor controle naar de tandarts. Eenmaal daar kunnen zij ook de tandsteen voor je weghalen. Heb je echter vaak en veel last van tandsteen en ook van plak? Dan kun je ervoor kiezen dit zelf op veilige wijze te verwijderen. Spaart je meteen weer een bezoek aan de tandarts uit want daar is toch bijna niemand echt gek op.

Welke instrumenten in het pakket zijn handig?

Met het Profi tandsteenhaakje haal je zelf een groot deel van de tandsteen weg. Denk je dat je niet kunt zien waar deze zit als je voor de spiegel staat? Gebruik dan een speciaal spiegeltje om te zien waar je moet zijn. In de Profi Dentek Oral Care Kit vind je beide producten terug. Daarnaast zitten er twee krabbertjes in, eentje van zacht metaal en eentje van kunststof. Om goed alle tandsteen en viezigheid die zich ophoopt tussen de tanden in te kunnen verwijderen, zit er een speciale dental pick in het pakket. Hiermee kom je werkelijk op de meest moeilijk bereikbare plekjes in de mond. Zo wordt je mond schoon en gezond en raak jij van klachten af waarvoor je anders naar de tandarts zou gaan. Vermoed je andere, mogelijk ernstige problemen? Ga dan altijd naar je tandarts toe voor onderzoek.

Comments are disabled.