sauna

Of je bent een liefhebben van de sauna, of helemaal niet. Er zijn nog zo veel mensen in Nederland die nog nooit naar de sauna zijn geweest en waarschijnlijk gaan ze daar ook echt nooit van hun leven komen. Maar waarom is deze verdeeldheid zo groot? In dit artikel kan je lezen over alle vooroordelen en voordelen van het bezoekje aan de sauna.

Vooroordeel: iedereen is naakt

Waarschijnlijk is het eerste argument van de niet-saunabezoeker dat iedereen daar naakt is en zij zich daar onprettig bij voelen. Dit is niet waar! Het is zelfs verplicht om met een handdoek om te lopen en op de meeste plaatsen te zijn. De enige plek waar je naakt bent is in een van de zwembaden. Je hebt misschien wel geen kleren aan, maar je hebt wel vrijwel altijd een handdoek om. Er zijn zelfs speciale sauna handdoeken te koop, die zijn gemaakt voor het makkelijke gebruik in de sauna.

Voordeel: het is goed voor je gezondheid

Door de hitte van de sauna krijg jij het lekker warm en door de droge lucht kan jouw lichaam haar afvalstoffen kwijt. Zelfs uit onderzoek is gebleken dat een bezoekje veel profijt kan hebben voor je lichaam. Je bent ook veel aan het zweten en je hart gaat sneller kloppen, hierdoor kan je het bezoekje ook gaan vergelijken met een sport. Als laatste is het ook goed voor je bloedsomloop en je huid. Door de warmte kan je bloed beter stromen en je huid heeft hier direct ook profijt van.

Als laatst: Je kan er gewoon even tot rust komen

Als je een druk leven hebt, dan is het wel eens fijn om er helemaal tussenuit te knijpen. Dit kan je doen door ’s avonds op de bank een film te kijken, maar toch helpt dit niet zo goed als een flink bezoekje aan de sauna. Door de warmte gaat je bloed beter stromen, waardoor je lichaam een stofje aanmaakt dat het gevoel van rust geeft.

Dus ga toch eens overwegen om een keer naar de sauna te gaan!

Comments are disabled.