Pizza

Er zijn erg veel verschillende soorten pizza’s op de wereld, dus er is voor iedereen wel geschikte een pizza te vinden. Maar wat zijn nou eigenlijk de aller bekendste pizza’s? Wij hebben het voor je uitgezocht, en leggen het uit in dit artikel!

Pizza Salami

Eén van de bekendste pizza’s is ongetwijfeld de Pizza Salami. Deze pizza lijkt op de Pepperoni Pizza (die ook erg populair is), maar ze zijn niet helemaal hetzelfde. Pepperoni is namelijk een variant van salami. De standaard Pizza Salami bestaat uit een bodem, tomatensaus, kaas en de welbekende ronde salami lampjes. Aanvullend kunnen hier nog ingrediënten aan toegevoegd worden, maar dit is niet heel gebruikelijk.

Pizza Hawaii

Eén van de meest gehate pizza’s is toch wel de Pizza Hawaii. Dit komt doordat deze pizza ananas bevat. Volgens sommigen heel lekker, maar volgens anderen hoort dit echt niet thuis op een pizza. Andere veel gebruikte ingrediënten op een Pizza Hawaii zijn stukjes ham en uiteraard kaas.

Pizza Margherita

Een andere hele bekende pizza is de Margherita. Dit is een echte klassieke Italiaanse pizza die bijna iedereen wel lust. Vooral kinderen houden van de Pizza Margherita. Dit komt met name doordat er enkel simpele ingrediënten worden gebruikt zoals tomaten, mozzarella en basilicum. Hierdoor is deze pizza dus ook erg eenvoudig zelf thuis te maken. Koop een bodem die gemaakt is in een pizzabodemfabriek plus de benodigde ingrediënten, even samenvoegen, bakken en genieten maar!

Pizza Shoarma

In Nederland is de Pizza Shoarma erg populair. In de meeste andere landen is deze pizza echter minder bekend. Zoals de naam al doet vermoeden zit er shoarma op deze pizza. Vaak wordt deze gegeten met knoflooksaus.

Pizza Funghi

Ook de Pizza Funghi is een bekende naam. Funghi betekent in het Italiaans letterlijk champignons. Het zal je dan ook niks verbazen dat deze pizza zich kenmerkt door de aanwezigheid van champignons! Wederom een pizza waar sommige mensen van houden, maar anderen niks van moeten hebben.

Comments are disabled.