Kwaaltjes waar jij je absoluut niet voor hoeft te schamen

Iedereen is mens en iedereen ondervindt zo nu en dan kwaaltjes. Voor sommige kwaaltjes ga je het liefst direct naar de dokter, andere zijn zo te verhelpen met producten van de drogist. Hoewel… voor sommige kwaaltjes kan je prima naar de drogist maar duren wel een aantal weken voordat je er helemaal geen last meer van hebt.

Toch zien we vaak dat veel mensen zich schamen voor bepaalde kwaaltjes, vooral omdat ze geen idee hebben dat ze niet de enige zijn die met het kwaaltje loopt. We nemen jullie graag mee door een aantal vaak voorkomende kwaaltjes, waar je je zeker niet voor hoeft te schamen. Sommige kwaaltjes zijn zelfs meer dan normaal en zouden niet eens kwaaltjes genoemd hoeven te worden; lees snel met ons mee!

Striæ

Eén ding waar je je zeker nooit voor hoeft te schamen, is striæ. Striæ zijn vergelijkbaar met striemen op het lichaam die zich ontwikkelen wanneer jouw huid in bijvoorbeeld een korte tijd wat groeit. Het is een veelvoorkomend concept na zwangerschap, maar ook mensen die niet zwanger zijn geweest kunnen striæ ervaren. We zien vaak dat zowel dames als heren zich schamen voor striæ, maar we willen graag nogmaals benadrukken dat het volkomen normaal is om striæ te hebben én dat je echt niet de enige bent die dit heeft. Je hoeft je hier dus zeker niet voor te schamen!

Zweten of een rood hoofd

Sta jij ook wel eens een uurtje in de sportschool te vlammen, ben je aan het trainen op het veld of loop je je dagelijkse kilometers, maar ondervind je daarin veel zweet? Logisch! Een mens en zweet is net zo logisch als slagroom bij appeltaart; het is een koelingssysteem van het lichaam waar transparantie bij komt kijken. Niets om je voor te schamen dus; net als een rood hoofd na het sporten! Ga lekker door met sporten en laat het niet uitmaken wat anderen van je denken; over zweet en een rood hoofd zullen ze sowieso niks anders denken dan; ‘’goed bezig!’’.

Tip: ondervind je veel last van zweten en heb je het gevoel dat je vaak zweet zonder enige aanleiding? Dan zou het kunnen dat je last hebt van hyperhidrosis (overmatig transpireren). Je hoeft je hier uiteraard alsnog niet voor te schamen, maar het kan zijn dat je er problemen aan ondervindt. Mocht dit het geval zijn, neem dan gerust contact op met specialisten om dit te bespreken!

Comments are disabled.