Gezond leven zo makkelijk mogelijk maken

Het komt er eigenlijk op neer dat iedereen een gezond leven wil leiden, maar hier het liefst zo weinig mogelijk voor doet. In onze drukke levens is het soms heel verleidelijk om een kant en klare maaltijd te kopen of om snel even te eten bij de burrito shop om de hoek. Erg handig is het niet, aangezien we langer leven en dus beter voor onze lichamen zouden moeten zorgen om ook gezond te blijven leven. Er zijn teveel mensen die oud worden, maar hier niet van kunnen genieten. Hoe zorg je ervoor dat je lang en gezond in leven blijft?

Zondagkoken

Tijd is vaak het probleem wanneer het aankomt op het klaarmaken van eten. Het grote probleem is dat mensen geen tijd meer hebben om te koken, waardoor je sneller iets in een afhaalrestaurant koopt. Niet echt een goede ontwikkeling, aangezien het eten in afhaalrestaurants vaak niet gezond is. Het bevat veel zout, er wordt goedkope olie gebruikt en daarbij krijg je meer dierlijke producten binnen dan eigenlijk gezond voor je is. Wanneer je zelf kookt, houd je de controle over wat je eet. Zo kun je besluiten om bepaalde ingrediënten niet te gebruiken, zoals suiker, vegetable oil, boter en andere dierlijke producten. Heb je weinig tijd om te koken dan is het geen slecht idee om op zondag je maaltijden klaar te maken. Dit bespaart je een hoop tijd en daarbij heb je er de rest van de week geen omkijken meer naar.  

Vitamines

Het is belangrijk dat je de juiste hoeveelheden aan vitamines en mineralen binnenkrijgt, maar ook dat je deze op de juiste momenten binnenkrijgt. Neem bijvoorbeeld vitamine C; je lichaam kan deze vitamine niet opslaan omdat het wateroplosbaar is. Hierdoor kan een tekort snel voorkomen wanneer je bijvoorbeeld alleen vitamine C binnenkrijgt in de morgen. Daarom is het geen gek idee om supplementen bij te slikken. Zodoende weet je zeker dat je de benodigde vitamines binnenkrijgt. Kijk daarbij niet altijd naar de dagelijkse hoeveelheden, want hoeveel je echt nodig hebt hangt vooral af van je levensstijl. Stress of sport je veel, heb je drukke werkweken of ben je zwanger dan heb je meer vitamines nodig dan een ‘normaal persoon’. 

Gezond leven zo makkelijk mogelijk makenVezels is belangrijker dan je denkt

Ondanks dat je lichaam niet perse vezels nodig heeft levert het veel voordelen op. Zo verbetert het de stoelgang en dient het als voedsel voor de goede bacteriën in de darmen. Inname van vezels is met name belangrijk voor je darmen. Eet je bijvoorbeeld veel vlees en weinig vezels dan is de kans op darmkanker groter dan iemand die veel vlees eet, maar weinig vezels binnenkrijgt. 

Bron: https://healthyfoodmoments.nl/ 

Comments are disabled.