Wil je een glutenvrije pizza maken? Tot kort geleden was je min of meer aangewezen op kant en klare voorverpakte glutenvrije pizzabodem uit supermarkten. Tegenwoordig hebben Italiaanse fabrikanten van pizzabloem, zoals Caputo en Le 5 Stagioni speciale glutenvrije mixen ontwikkeld waar je geheel zelf thuis mee aan de slag kunt en heerlijke pizza’s kunt bakken. Wij leggen je graag uit hoe je met glutenvrije bloem glutenvrije pizza’s maakt.
Benodigdheden pizza
De volgende benodigdheden heb je nodig voor een glutenvrije pizza te maken:
- 1 kilogram glutenvrij meel ( goed voor 6 pizza’s van 30 centimeter)
- 800 gram water
- 15 gram verse bakkersgist
- 15 gram zout
- 25 gram olijfolie
Glutenvrij deeg maken
De werkwijze van deeg maken gaat als volgt:
- doe de glutenvrij bloem in de kom van je keukenmachine
- voeg het water en zout tot en maak het tot een beslag
- voeg de gist toe en klop nog 5 minuten het beslag op de rustige stand
- voeg de olie tot en klop het beslag nog 1-2 minuten
- Leg het deeg afgedekt in de koelkast voor minstens 60 minuten
- maak bolletjes van het deeg, de grote van de bollen deeg is afhankelijk van je voorkeur. De bollen deeg moeten tussen de 200 en 280 gram per stuk wegen
Nu je deze stappen hebt gevolgd, kun je jouw eigen ingrediënten toevoegen aan de pizza, zodat het een lekkere maar geheel glutenvrije pizza wordt.
Glutenvrije pizza eten
Niet alleen thuis kun je smullen van lekker glutenvrije pizza’s, ook bieden veel pizzeria’s keuze voor een glutenvrije pizza aan. Zo kun je bijvoorbeeld een glutenvrije pizza bestellen in Almere. Zij bieden een unieke restaurantervaring door middel van de lekkerste pizza’s, geweldige service en de beste wijnen. Ook wanneer er op je dieet gelet moet worden, hebben de lekkerste pizza’s die laag in calorieën zijn en glutenvrij zijn.