Benodigdheden in de slaapkamer voor ouderen

Als u ouder wordt, gaan sommige dingen een stukje moeilijker dan vroeger. Of dat nou wandelen of eten koken is, voor ieder probleem is een oplossing te vinden. Veel ouderen ervaren een ongemak bij het in- en uitstappen van het bed. Om het in- en uitstappen makkelijker te maken, zijn er een paar hulpmiddelen ontwikkeld. Bent u benieuwd naar deze hulpmiddelen en wilt u weten of het iets voor u is? Lees dan verder en kom erachter!

Hoog laag bed

Als u moeite hebt met het in- en uitstappen van het bed, kunt u een hoog laag bed aanschaffen. Dit bed is namelijk in hoogte verstelbaar. Op die manier kunt u het bed afstellen op de perfecte hoogte voor u. Als u uit wilt stappen kunt u het bed hoger zetten en als u wilt slapen zet u het weer lager. Ook is een hoog laag bed ideaal als u plotseling hulp nodig heeft aan bed. De zorg kan u dan makkelijk in en uit bed helpen met een hoog laag bed. Een ander voordeel is dat het opmaken van het bed gemakkelijker wordt met een hoog laag bed. Als u er moeilijk bij kunt, kunt u het bed wat lager zetten.

Glijlaken

Als zelfstandig in en uit bed stappen niet meer mogelijk is, is het verstandig om een glijlaken aan te schaffen. Bij het verkeerd uit bed stappen, kunt u al snel iets verdraaien. Ook voor de medewerkers in de zorg is een glijlaken fijn. Hierdoor hoeven ze minder kracht te zetten en worden fysieke klachten voorkomen. Er zijn verschillende zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes. Als u uw zelf nog af kunt zetten, is een midi laken voldoende. Als dat niet meer lukt, kunt u kiezen voor een maxi. De laatste variant geeft meer steun helpt u volledig bij het uit bed stappen.

Laat u adviseren

Nu u weet wat de mogelijkheden zijn op het gebied van de hulpmiddelen bij het in en uitstappen van bed. Is het aan u om een keuze te maken tussen de mogelijkheden. Bent u geïnteresseerd in een van deze benodigdheden en wilt u weten of het iets voor u is? Dan kunt u een kijkje nemen op de website van Thuiszorgwinkel. Deze partij heeft een groot aanbod aan artikelen voor de thuiszorg. Wilt u meer informatie over een product of heeft u vragen? Neem dan contact op met de klantenservice en laat u adviseren door een expert van Thuiszorgwinkel.

Comments are disabled.