De lekkerste maaltijden met noten maak je zo

Heb je noten besteld bij de online biologische notenwinkel of noten gekocht op de lokale markt? Je kunt de noten zo uit het vuistje eten, maar je kunt er ook heerlijke gerechten mee klaarmaken. Deze gerechten zijn lekker en ook nog eens eenvoudig te bereiden. Als jij wel wat inspiratie kunt gebruiken, is dit artikel echt iets voor jou.

Walnoten 

Eén van de meest bekende noten zijn toch wel de walnoten. Ze zijn ontzettend gezond en je kunt er alle kanten mee op bij het maken van een lekker gerecht. Zo kun je deze noot fijnstampen en alleen als smaaktoevoeging gebruiken, maar je kunt ook stukjes walnoot door een gerecht doen. In een frisse salade bijvoorbeeld, kun je ze combineren met appel dadels en geitenkaas of appel en honing mosterdsaus. Ook door een soepje kan de walnoot voor een verrassende smaak zorgen!

Amandelen 

Heb je er ooit aan gedacht om amandelen door een pasta te doen? Amandelen geven de pasta een pittige smaak, en is een goede vervanger voor bijvoorbeeld Parmezaanse kaas. Als je echt wilt uitpakken kun je zelfs notenpasta maken met behulp van amandelen. Daarnaast zijn amandelen ook met groene asperges een gouden combinatie. Het lekkerst is om deze even te roerbakken met wat ketchup en kleine tomaatjes. 

Cashewnoten 

Je oma zal je misschien gek aankijken bij dit gerecht, maar cashewnoten zijn ontzettend lekker door de stamppot. Andijviestamppot of spinaziestamppot met appel en cashewnoten is namelijk om je vingers bij af te likken. Dit is een perfecte combinatie en als je een liefhebber van kaneel bent, kun je er ook nog een beetje kaneel aan toevoegen. Dit is ook nog eens heel gezond.

Macadamia 

Deze combinatie zal wat onverwacht uit de hoek komen, maar vis en noten zijn samen verrassend lekker. Als je van vis houdt, zou je eens een zalmforel met macadamianoten moeten klaarmaken. Voeg hier een beetje tijm en limoen aan toe voor een frisse smaak en je kunt aanvallen. Een kun je met macadamia noten de meest lekkere (chocolade) koekjes bakken!

Pecannoten 

Laten we nu eens overgaan naar de zoete gerechten. Pecannoten zijn zoet van smaak en worden dan ook veel verwerkt in zoetigheid. Van pecannootjes bijvoorbeeld, heb je vast wel eens gehoord. Als je ze vers maakt, zijn ze natuurlijk veel lekkerder dan uit de verpakking. Ook wordt er veel ijs gemaakt met pecannoten. Dit is dan wellicht niet zo gezond, het is wel erg lekker. 

Comments are disabled.