Hoe ancestral supplements je spijsvertering kunnen verbeteren

Ancestral supplements, ook wel bekend als oer-supplementen, zijn een categorie van voedingssupplementen die zijn afgeleid van traditionele voedingsbronnen zoals orgaanvlees en botanische extracten. Deze supplementen worden steeds populairder vanwege hun potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder verbeterde spijsvertering. In deze blog bespreken we hoe ancestral supplements je spijsvertering kunnen verbeteren en welke specifieke producten je zou moeten overwegen.

  1. Leverextract

Leverextract is een van de meest voedzame ancestral supplements. Het is rijk aan vitamines en mineralen zoals vitamine a, b12, ijzer, en zink, die essentieel zijn voor een gezonde spijsvertering. Vitamine a speelt een cruciale rol bij het behoud van een gezonde slijmvlieslaag in het spijsverteringskanaal, wat helpt bij de opname van voedingsstoffen. Daarnaast ondersteunt vitamine b12 de productie van maagzuur, wat essentieel is voor de vertering van eiwitten.

  1. Pancreasextract

Pancreasextract bevat spijsverteringsenzymen zoals amylase, lipase en protease, die essentieel zijn voor de vertering van koolhydraten, vetten en eiwitten. Deze enzymen helpen bij het afbreken van voedsel in kleinere, beter opneembare moleculen. Voor mensen met spijsverteringsproblemen, zoals opgeblazen gevoel of indigestie, kan pancreasextract een aanzienlijke verbetering bieden door de verteringsefficiëntie te verhogen.

  1. Nierextract

Nierextract is rijk aan selenium en vitamine b6, die beide een rol spelen in het metabolisme van voedingsstoffen. Selenium helpt bij het beschermen van het spijsverteringskanaal tegen oxidatieve schade, terwijl vitamine b6 essentieel is voor de synthese van neurotransmitters die de darmmotiliteit reguleren. Dit kan helpen bij het voorkomen van constipatie en het bevorderen van een regelmatige stoelgang.

  1. Bottenbouillon

Bottenbouillon, hoewel geen orgaanextract, wordt vaak als een ancestral supplement beschouwd vanwege zijn traditionele gebruik en voedingsprofiel. Het bevat gelatine, glycine, en glutamine, die allemaal bijdragen aan de gezondheid van het darmkanaal. Gelatine helpt bij het herstellen van de slijmvlieslaag in de darmen, terwijl glutamine de darmcellen voedt en ondersteunt bij het herstellen van darmpermeabiliteit, vaak aangeduid als “lekkende darm.”

  1. Collageen

Collageen, een ander populair ancestral supplement, speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de gezondheid van het spijsverteringskanaal. Het bevat aminozuren zoals proline en glycine, die essentieel zijn voor de productie van bindweefsel in de darmen. Dit helpt bij het behoud van de structuur en integriteit van het darmkanaal, wat cruciaal is voor een efficiënte opname van voedingsstoffen en de preventie van darmgerelateerde aandoeningen.

Hoe ancestral supplements te gebruiken voor een betere spijsvertering

Het integreren van ancestral supplements in je dieet kan eenvoudig zijn en aanzienlijke voordelen bieden voor je spijsvertering. Hier zijn enkele tips:

Consistentie is sleutel: neem de supplementen dagelijks volgens de aanbevolen dosering om de beste resultaten te zien.

Combineer met een gezond dieet: voor optimale spijsvertering is het belangrijk om ook een gebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan vezels, magere eiwitten en gezonde vetten.

Hydratatie: drink voldoende water om de spijsvertering te ondersteunen en te helpen bij het transporteren van voedingsstoffen door het spijsverteringskanaal.

Luister naar je lichaam: let op hoe je lichaam reageert op de supplementen en pas de dosering aan indien nodig.

Ancestral supplements bieden een natuurlijke en krachtige manier om je spijsvertering te verbeteren. Je vindt ze bij Newtraceuticals. Door het integreren van lever-, pancreas-, en nierextracten, evenals bottenbouillon en collageen, kun je profiteren van een breed scala aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezonde spijsvertering. Door consistent gebruik en het combineren van deze supplementen met een gezond dieet, kun je de algehele gezondheid van je spijsverteringskanaal verbeteren en genieten van een betere opname van voedingsstoffen.

Comments are disabled.