Beter aan je gezondheid werken op deze manier

Gezond zijn is belangrijk in het leven, omdat je hierdoor beter functioneert en positiever in het leven staat. Gezondheid is echter niet een gegeven en je moet aan jezelf werken om gezond te blijven. Doe je dat niet, dan kun je last krijgen van allerlei kwaaltjes. Onderdeel van een gezond leven is een goede voeding, voldoende beweging en een goede nachtrust. Hieronder lees je meer over wat dat precies inhoudt en hoe je hiermee kan werken aan een betere gezondheid.

Blijf in beweging

Beweging is heel belangrijk als je wilt werken aan een goede gezondheid. Je hoeft daarbij niet direct te denken aan intensief sporten, maar ook dagelijks een flinke wandeling zorgt er al voor dat je je beter voelt. Bij beweging hoort een uitrusting die ervoor zorgt dat je prettig en comfortabel je activiteit kunt uitvoeren, zoals met goede schoenen van Hoka 1. Deze geven je voeten voldoende demping tijdens het lopen, zijn flexibel en hebben een goede pasvorm. Kies daarnaast voor kleding die prettig zit, niet schuurt en met je lichaam mee kan bewegen. 

Gevarieerde voeding

Hetgeen dat je eet bepaalt voor een groot deel je gezondheid. Als je beter aan je gezondheid wilt werken, dan moet je letten op wat je eet. Zorg ervoor dat je de voeding over meerdere maaltijden per dag verspreid en dat hetgeen wat je eet gezond en gevarieerd is. De bedoeling is dat je voldoende eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten binnen krijgt. Als je goed eet, zul je merken dat je beter in je vel zit, meer energie hebt en je je fitter voelt. Zorg daarnaast ook voor voldoende hydratatie door genoeg te drinken. Kies daarbij voor dranken zonder koolzuur en zonder suiker, zoals water, thee, koffie of melk.

Ontspannen slapen

Onderdeel van een goede gezondheid is voldoende en ontspannen slapen. Door goed te slapen kan je lichaam zich ’s nachts herstellen van alle fysieke en mentale inspanningen. Als je goed slaapt, voel je je ’s ochtends energieker en zul je minder stress ervaren. Ook kan een goede nachtrust helpen om je spieren te herstellen na de inspanning van overdag. Een ander voordeel van goed slapen is dat je stofwisseling hierdoor beter gaan werken en je minder kans hebt op aandoeningen en ziektes. Hoeveel slaap je nodig hebt, kan weer per persoon verschillen. Gemiddeld wordt gestreefd naar een nachtrust van zo’n 7,5 uur.

Comments are disabled.