koelbox

In de zomermaanden in het bijzonder, wil je je eten en drinken zo koel mogelijk houden als je op stap gaat. In Nederland worden de zomers dan ook steeds warmer. Bij deze warme maanden horen koude verkoelende drankjes en hapjes. Als je een boot gaat huren om de Nederlandse wateren te verkennen, komt deze vaak met een ingebouwde koelbox. Ook in landen in het buitenland zijn ze hier goed op voorbereid. Gelukkig kun je ook een draagbare koelbox aanschaffen als je op pad gaat. 

Verschillende soorten koelboxen

Of je nou een dagje weg gaat of een week gaat kamperen, koude drankjes zijn essentieel. Door middel van een koelbox zal je nooit meer lauw bier hoeven te drinken. Ook het vershouden van je eten kan door middel van een koelbox. Het zou namelijk zonde zijn als je vlees bederft omdat het te warm wordt. Koelboxen kunnen zowel via een elektrisch koelsysteem werken, als via een handmatig koelsysteem. Bij een elektrisch koelsysteem zit er een koelelement in wat de koelbox koel houdt. Vaak is het wel nodig dat je de koelbox aansluit op een stopcontact om ervoor te zorgen dat het werkt. Bij een handmatig systeem gooi je ijsblokjes in de box waardoor je producten koel blijven. Bij Koelbox4you kun je allerlei verschillende soorten koelboxen vinden. 

Huis tuin en keuken tips

Naast het gebruik van een koelbox zijn er ook andere manieren om je eten koel te houden. Zo heeft aluminiumfolie bijvoorbeeld een isolerende werking. De folie kaatst de warmte af zodat de binnenkant lekker koel blijft. Ideaal dus als je een lekker koud broodje wilt. Het maakt ook niet uit of je de glimmende kant of de matte kant naar binnen doet. Indien je op het strand ligt en geen koelbox bij je hebt is er een andere manier om toch je drankje koud te houden. Graaf namelijk een kuil in het zand. De grond is meestal een stuk koeler omdat de zon er niet bij kan. Het is wel aan te raden om je drankjes te beschermen door ze in een plastic tas te doen. Dan komt er namelijk geen zand bij. 

Nog meer opties

Veel supermarkten hebben bij hun diepvriesproducten, koelzakken hangen. Deze zijn ideaal aangezien je al voor een aantal cent een tas hebt waarin je je drankjes koel kunt bewaren. Als je er wat ijsblokjes in gooit ben je er zeker van dat het lekker koud wordt. Alle isolerende middelen werken om iets koud te houden. Denk hierbij aan een slaapzak, fleece dekens, of de matjes die je op de voorruit van je auto legt. Het enige wat je hoeft te doen is de producten in te pakken in deze objecten. Zorg er wel voor dat het van tevoren goed koud is. Als je naar een plek aan het water gaat kun je ook een tasje vullen met alles wat koud moet blijven. Dit hang je dan gewoon in het water. Het water zal alles heerlijk koel houden. Pas wel op dat de tas niet afdrijft. Neem bijvoorbeeld een stuk touw mee om de tas vast te knopen. Let er ook op dat er geen water in de tas komt. 

Comments are disabled.