paleo barbecue

We proberen allemaal zo gezond mogelijk te eten, maar het is niet altijd makkelijk. Daarom zijn hier wat tips om gezond te eten. Met The bastard pannen en Grizzly Grills kun je zelf veel gezonde recepten maken. Als je gezonder wilt eten is het verder belangrijk om te beginnen met het opruimen van je voorraadkast. Haal al het ongezonde en bewerkte eten als snecks, pakjes, zakjes en kant-en-klaar producten eruit en vervang deze voor gezonde basisproducten. Zo heb je altijd producten in huis om gezond te eten en zo kom je ook niet zo snel in de verleiding om toch ongezond te eten. Een andere tip om te wennen aan gezond eten is ongezonde producten te vervangen voor een gezonde variant. Door producten te vervangen hoef je niet meteen heel veel te veranderen en erg anders te gaan eten, maar eet je wel gelijk gezonder. Vooral als het gaat om producten die je dagelijks eet heeft dit veel invloed.

Eet op vaste momenten

Dit is iets waar we niet zo vaak bij stilstaan, maar het is voor onze gezondheid erg belangrijk dat we een ritme hebben en op vaste momenten eten. Het is voor onze spijsvertering erg belangrijk dat we op vaste tijden eten. Ook is het erg belangrijk dat je geen maaltijden overslaat en niet de hele dag door aan het snacken bent. Wanneer je op vaste momenten eet krijgt je lichaam geleidelijk aan door de hele dag energie en blijft je bloedsuikerspiegel stabiel. Ook voorkom je op deze manier dat je lichaam om suikers gaat vragen, met als gevolg dat je gaat snacken. Wanneer je geen drie gezonde maaltijden per dag eet of maaltijden overslaat raakt je stofwisseling in de war. Als je lichaam geen voeding krijgt gaat het in de overlevingsstand. De voeding die je lichaam vervolgens krijgt zal worden opgeslagen om een reserve op te bouwen. Zorg er dus voor dat je nooit een maaltijd overslaat en dat je zoveel mogelijk op vaste tijden eet. Ook voorkom je op deze manier dat je erg veel honger krijgt en in één keer de neiging hebt om erg veel te eten.

Drink voldoende water

De derde tip voor een gezond dieet is voldoende water drinken. Dit hoor je waarschijnlijk heel vaak, maar vraag jezelf echt af of je dagelijks twee liter water drinkt. En een van de redenen dat je dit zo vaak hoort is dat het echt heel belangrijk is voor je gezondheid om voldoende water te drinken elke dag. De meeste mensen zullen dit waarschijnlijk niet halen. Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen goed worden opgenomen en dat afvalstoffen goed verwerkt worden. Vooral na het opstaan ‘s ochtends is het belangrijk om water te drinken. Als je niet genoeg drinkt ‘s ochtends is je lichaam niet in staat om alle giftige stoffen waar je dagelijks mee in aanmerking komt te verwijderen. Een van de mogelijke gevolgen hiervan is hoofdpijn. Ook zorg je ervoor dat je lichaam op een standaard temperatuur blijft als je voldoende water drinkt. Probeer er dus goed aan te denken om genoeg te drinken, als je hier erg veel moeite mee hebt kun je zelfs een reminder op je telefoon zetten.

 

Comments are disabled.