noten

Mensen kiezen al snel voor een handje noten als tussentijdse snack. Noten eten doet de mens al jaren, maar wist jij dat je nu zelfs hierin een bewuste keuze kunt maken? Het is beter om te kiezen voor biologische noten, deze zijn namelijk ook goed voor jezelf omdat je natuurlijke voedingsstoffen binnen krijgt. Deze noten bevatten veel vitamines en mineralen zonder ongezonde vetten. Ook zijn biologische noten beter voor het milieu, omdat er dan geen chemische middelen in de aarde en in het water vrijkomen. Je kunt dus genieten van de lekkerste noten en tegelijkertijd bijdragen aan een gezondere wereld. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder!

Beter voor jezelf

Biologische noten worden op een natuurlijke wijze gemaakt. Dit betekent dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, waardoor je geen gifstoffen in je lichaam krijgt. Ook bedragen biologische noten meer voedingsstoffen, wat resulteert in dat je minder snel ziek wordt. Gemanipuleerde producten als pesticiden worden bij de maak van biologische producten ook niet gebruikt, waardoor ze hun gezonde kwaliteiten niet verliezen. Biologische noten zijn dus niet alleen gezond, ze zijn ook veel lekkerder. Heb jij al eens geprobeerd het verschil te proeven? 

Beter voor de wereld

Bij het telen van biologische noten komen er geen gifstoffen vrij, dit is heel goed voor het milieu. De aarde hoeft dan geen chemische middelen te trotseren. Dit betekent ook dat chemische stoffen zich niet verspreiden in het water, waardoor het zuiverder blijft. De grond waarop de noten worden verbouwd, wordt aanhoudend gecontroleerd op vervuiling. Ook kan de omgeving blijven groeien en bloeien, doordat gebruik van pesticiden achterwege wordt gelaten. Dieren en planten krijgen hierdoor een grotere kans op leven, wat betekent dat de biodiversiteit beter in stand blijft. Omwonenden zijn ook blij met de biologische productie, zij worden niet onderworpen aan giftige stoffen in de aarde of hun drinkwater. Ook zijn arbeidsomstandigheden hierdoor gunstiger voor werknemers.

Hoe maak ik de juiste keuze?

Biologisch voedsel wordt steeds populairder: het is goed voor dier, milieu en voor de mens zelf.  Biologische noten kennen eigenlijk alleen maar voordelen en zijn op veel manieren gezond. Iedere noot is uniek en bevat zijn eigen vitamines, het is dan ook belangrijk dat je verschillende nootsoorten eet. Zo kun je uit iedere noot voordeel halen! Wil jij biologische noten kopen en automatisch bijdragen een gezondere aarde en een beter milieu? Dan kies je voor 100% biologische noten!

Comments are disabled.