sporttips

Toen er eind 2020 een lockdown kwam, werden de sportscholen gesloten. Pas in het voorjaar werd dit opgeheven, waardoor we weer konden sporten. Nederland is een vrij sportief land. Het ontzeggen van de mogelijkheid om te sporten werd dan ook niet goed ontvangen. Er werden alternatieve gecreëerd zoals het geven van groepslessen in de buitenlucht. Sommige sportscholen creëerde zelfs de mogelijkheid om buiten in containers gebruik te maken van apparaten. Alles om Nederland maar in beweging te houden. Uiteindelijk is dat natuurlijk ook heel belangrijk. Veel Nederlanders zijn dan ook begonnen met het thuis sporten.

Video’s voor thuis 

Er zijn tegenwoordig oneindig veel workout video’s te vinden op het internet. Je kunt een speciaal pakket kopen waarbij je video’s kunt bekijken die speciaal gericht zijn op thuis workouts. Sommige sportscholen bieden echter bij een abonnement een online platform aan waar je ook zulke filmpjes op kunt vinden. Tot slot zijn er op YouTube ook heel veel video’s te vinden die je op weg kunnen helpen. Je kunt hierbij kiezen voor filmpjes met sportvoorwerpen zoals halters, maar ook voor filmpjes waar je niks voor nodig hebt. 

Motivatie behouden

Het kan lastig zijn om jezelf te motiveren als je thuis comfortabel op de bank zit. Sporten op een yogamat is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Het is dus belangrijk om iets te vinden wat je leuk vindt en wat voor jou werkt. Misschien ben je meer een hardloper. Of een zwemmer. Ook sporten zoals voetbal en tennis helpen je om fit te blijven. Minder actieve sporten zoals tafeltennis, waarbij je met een batje aan een tennistafel staat, kunnen je ook helpen om actief te blijven. Uiteindelijk is het doel om in beweging te blijven en om dit op een leuke manier te bewerkstelligen. Je motivatie zal ook een stuk hoger zijn indien je iets doet wat je leuk vindt. Het is belangrijk om dagelijks in beweging te blijven, zowel voor je lichaam als voor je verstand. 

Comments are disabled.