Waarom iedereen walnoten zou moeten eten

Een afwisselend voedingspatroon is belangrijk. Door te variëren in wat je eet, weet je zeker dat je lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft om goed te functioneren. Een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen kan ervoor zorgen dat je sneller ziek wordt, of dat je last krijgt van allerlei klachten. Gezond en gevarieerd eten wordt een stuk makkelijker als je gebruik gaat maken van de schijf van vijf. De schijf van vijf is opgesteld door het voedingscentrum. Voor de meeste mensen is het makkelijk om voldoende groente, fruit, drinken, graanproducten en dergelijke te eten. Echter, het is wat moeilijker om voldoende peulvruchten te eten. Peulvruchten worden gemakkelijk vergeten in het dagelijkse voedingspatroon. Dat is jammer, want peulvruchten zijn lekker én heel gezond. Biologische walnoten bijvoorbeeld, kennen heel veel gezonde eigenschappen.

walnoten

De gezondheidsvoordelen van de walnoten

Walnoten zijn steenvruchten en dus officieel geen noten. Ze worden door de meeste mensen echter wel ingedeeld onder noten. Walnoten groeien aan een walnotenboom en worden meestal tussen begin september en eind november geoogst. Ze worden niet vers van de boom gegeten maar eerst een aantal weken gedroogd. Walnoten kennen allerlei gezonde eigenschappen. Walnoten bevatten bijvoorbeeld omega 3 vetzuren en melatonine. Melatonine staat erom bekend dat het bevorderlijk is voor de nachtrust. Walnoten bevatten daarnaast eiwitten, wat het een goede vleesvervanger maakt. Omdat de walnoot vol zit met allerlei goede stoffen is het aan te raden om regelmatig een handje walnoten te eten.

walnoten mix

De walnoot: uitblinker in veelzijdigheid

De walnoot zit niet alleen vol met allerlei goede voedingsstoffen, het is ook een onmisbaar ingrediënt in de keuken. Walnoten kunnen in allerlei gerechten verwerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan walnoten door een heerlijke pasta of een ovenschotel. Vegetarisch eten is in opkomst en ook vegetariërs kiezen steeds vaker voor walnoten, in de vorm van een lekkere burger bijvoorbeeld. Daarnaast kunnen walnoten ook uitstekend door een heerlijke salade, met geitenkaas en honing, en zijn ze uitstekend te verwerken door een dessert of ontbijtgerecht. Met walnoten kun je tevens de meest heerlijke dingen bakken. Van lekkere koekjes tot fantastische taarten, met walnoten is alles mogelijk. Door te kiezen voor de biologische walnoten weet je zeker dat jouw geheime superingrediënt niet in aanraking is gekomen met chemische bestrijdingsmiddelen. Je weet ook zeker dat de groei van de walnoten de natuur, de dieren en de mensen in de omgeving niet heeft geschaad. Door te kiezen voor biologische walnoten kan jij zonder schuldgevoel de meest lekkere, gezonde én verantwoorde gerechten maken!

Leave a Comment