Sportvoeding voor een gezonde levensstijl

Sportvoeding is is bedoeld om je lichaam te ondersteunen wanneer je regelmatig sport. Wanneer je regelmatig sport vraag je meer van je lichaam en heeft je lichaam ook meer behoefte aan belangrijke vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Hier komt sportvoeding om de hoek kijken. Met dit in het achterhoofd heeft Muscle Concepts een aantal supplementen ontwikkeld. Sportvoeding van Muscle Concepts sluit dan ook naadloos aan op de behoefte van de fanatieke sporter. Daarom vertellen wij in dit blog even iets over dit nieuwe supplementen merk.

Sportvoeding; wat is dat precies?

Sportvoeding is voeding die specifiek bedoeld is om jouw prestaties tijdens het sporten te verbeteren of het herstel na inspanning te verbeteren en te ondersteunen. Een deel van je dagelijkse voeding kan worden aangepast om te dienen als sportvoeding. Denk bijvoorbeeld aan eiwitrijke voeding na een training. Dit kan kwark of andere zuivel zijn, maar ook kip of noten.

Veel sporten = sportvoeding

Als je regelmatig sport kom je echter niet aan de benodigde hoeveelheid en is het nodig om dit aan te vullen. Om een grote eiwitrijke maaltijd te vervangen zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een eiwitshake. Op deze manier kun je eenvoudig en snel je benodigde eiwitten binnenkrijgen zonder dat je maaltijden mee hoeft te nemen naar de sportschool of elders.

Daarnaast ben je als je regelmatig sport regelmatig vatbaar voor slechte invloeden van buitenaf, zogenaamde vrije radicalen. Om je hiertegen te beschermen is het van belang om je weerstand op orde te hebben. Vitamine C speelt hier een belangrijke rol in. Tijdens het sporten verbruik je deze vitamine en dus is het verstandig om deze aan te vullen met een supplement. Dit kan een multivitamine zijn of een vitamine C supplement.

 

Sporten

Gezonde sportvoeding van Muscle Concepts

BCAA Bodyguard

Muscle Concepts is ontstaan met het idee om sportvoeding te ontwikkelen zonder overbodige en vaak schadelijke toevoegingen. Daarnaast is er nagedacht over natuurlijke toevoegingen die van waarde kunnen zijn tijdens of na de training. Zo hebben wij vitamine C toegevoegd aan onze BCAA Bodyguard. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid vitamine C in het lichaam wordt aangevuld nog tijdens de training, waardoor je na je training beter beschermd wordt tegen vrije radicalen. Deze combinatie zorgt zo voor een optimale conditie, maar ook voor gemak voor de sporter.

Total Recovery

Total Recovery is een tweede, unieke blend in het assortiment van Muscle Concepts.
De unieke samenstelling van Total Recovery combineert de eigenschappen van verschillende supplementen in 1 product. Total Recovery bestaat uit de volgende stoffen:

  • Creatine monohydraat: stimuleert spiergroei en ondersteunt bij hevige krachtsinspanning
  • Vitamine C: draagt bij tot vermindering van vermoeidheid na training en beschermt tegen vrije radicalen. Na zware inspanning is het lichaam extra vatbaar, vitamine C helpt hiertegen te beschermen
  • L-Glutamine: Glutamine is een aminozuur wordt de verwerking van eiwitten voor herstel stimuleert. Hierdoor zul beter en sneller herstellen na je training.

sportvoeding

Conclusie

Sportvoeding is er in allerlei soorten en samenstellingen. De meest bekende vorm van sportvoeding is wel de eiwitshake. Na afloop van een training een eiwitshake nemen om het herstel te bevorderen is allang niet bijzonder meer. Maar de ontwikkeling van sportvoeding gaat verder. Door bepaalde bestanddelen te combineren kan het effect van bepaalde voedingsstoffen en supplementen effectief inzetten en betere resultaten behalen. Daarnaast bieden dit soort blends gemak voor de sporter, je hoeft immers minder supplementen tot je te nemen.

Leave a Comment