Paleo dieet: het dieet van aankomend 2018

Afvallen is anno 2017 zijn er veel manieren om je overtollige kilo’s te verliezen. Maar welke dieet is nu eigenlijk het beste? Het Paleo dieet is het aankomende top dieet voor 2018. Het idee achter het Paleo dieet is dat er meer op natuurlijk wijze gegeten moet worden. Naast dat het vele malen gezonder is, is het ook nog eens een stuk lekkerder. Het menselijke lichaam zijn de kunstmatige stoffen die we tegenwoordig eten niet gewend en daarom is het slecht voor ons. Onder onze huidige bevolking heeft 1 op de 4 last van overmatig gewicht en hiervan heeft een groot percentage zelfs obesitas. Daarom is het Paleo dieet ontworpen. Een natuurlijke en gezonde manier van eten.

meloen in figuurtjes

Wat is het Paleo dieet?

Dat het een natuurlijk dieet is hebben we al eerder verteld. Maar wat is het Paleo dieet precies? Om hier antwoord op te geven werken we dit uitgebreid voor u uit. Doordat onze wereldbevolking groeit moet het proces om vlees en andere voedingsmiddelen te produceren steeds sneller en goedkoper uitgevoerd worden. Hierdoor worden er een hoop slechte stoffen aan ons eten toegevoegd om het onder anderen vers te houden en meer smaak te geven. Veel van de stoffen noemen we ook wel E-Waardes. Deze stoffen zijn schadelijk en niet goed voor onze gezondheid. Het is daarom de hoogste tijd om weer terug te gaan naar het eetpatroon als vroeger. Natuurlijke en pure producten die de aarde ons geeft. Dat is namelijk de voeding die ons lichaam nodig heeft en sterker maakt. Eigenlijk is het Paleo dieet erg simpel. Het is namelijk een dieet gebaseerd op Paleo dieet recepten die bestaan uit gevarieerde, natuurlijke en bewuste maaltijden. Gezond eten hoeft namelijk niet altijd saai en eenzijdig te zijn!

Waarom helpt dit dieet beter dan de rest?

Natuurlijk zijn er meer dan genoeg diëten die ervoor zorgen dat je de kilo’s kwijtraakt. Maar is dit ook daadwerkelijk gezond? Tegenwoordig weten veel mensen niet eens wat ze dagelijks voor ongezonde stoffen binnen krijgen. Met het Paleo dieet willen we laten zien dat de aarde ons natuurlijke producten geeft om onszelf te voeden op een bewuste manier, zonder bewerkte stoffen erin. Daarnaast is de huidige vleesproductie de grootste milieuvervuiler en is dé oorzaak van de opwarming van onze aarde. Daarom hopen we steeds meer mensen aan te sporen om gebruik te maken van het Paleo dieet!

Goed voor jou en onze planeet

Het Paleo dieet is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor onze planeet. Als er steeds mensen ervoor kiezen om natuurlijk producten te eten die niet bewerkt zijn zal die gunstig zijn voor ons milieu. We leven helaas in een tijdperk waarin ons klimaat het slachtoffer is van onze slechte gewoontes. Het is nu nog niet té laat en we kunnen er met zijn alle iets aan veranderen. Hoe mooi is dat we dit kunnen door middel van een gezondere manier van eten? Met onze Paleo dieet recepten zal jij ervoor zorgen dat je een gezond lichaam hebt en op een duurzame manier voedsel koopt en eet!

Leave a Comment