Het bestrijden van gewrichtspijn

Om gezond te blijven, is beweging natuurlijk één van de belangrijkste ingrediënten. Of je nu fanatiek je conditie traint, of af en toe een wandeling of een fietstochtje maakt, al deze dringen dragen in belangrijke mate bij en wil je soepel en pijnloos kunnen doen. Naarmate mensen ouder worden komt het echter vrij vaak voor dat ze last krijgen bij bepaalde bewegingen. Hun gewrichten worden wat stroever, doordat het kraakbeen in de gewrichten en wervels – de stof die zorgt dat je soepel en gesmeerd kan bewegen en buigen – steeds verder is weggesleten. Deze pijn is natuurlijk enorm beperkend als je lekker wil kunnen bewegen.

glucosamine knie

Oorzaken van gewrichtsslijtage

Bij de één slijt het kraakbeen sneller dan bij de ander. Dit kan aan de bouw liggen, maar ook aan in het voedingspatroon dat je hebt. Ook is het zo dat menen die over lange periodes soms veel druk moeten uitoefenen op bepaalde gewrichten, sneller last krijgen van de slijtage. Bijvoorbeeld een stratenmaker die veel op zijn knieën moet zitten, of iemand met een kantoorbaan die veel in een verkeerde houding achter zijn/haar bureau zit, waardoor er druk komt te staan op zijn/haar wervelkolom. Ver versleten gewrichten kunnen zelfs voor gaan zorgen dat je botten gaan schuren. Dit maakt de desbetreffende bewegingen vaak onverdraaglijk. Hierbij is er echt duidelijk sprake van artrose.

man aan het hardlopen

Herstel

Om je gewrichten te laten herstellen, moeten ze ten eerste veel rust krijgen. Want de oorzaak van de slijtage moet ophouden, als je lichaam met het herstel aan de slag wil. Daarnaast zijn er een aantal bouwstoffen die je lichaam gebruikt voor de opbouw van kraakbeen. Het gebruik van supplementen, zoals glucosamine, kan je lichaam helpen bij het opbouwen en repareren van kraakbeen.

Deze supplementen zijn gemakkelijk te kopen. Je kunt glucosamine online ook goed verkrijgen. Je moet hierbij soms letten op de kwaliteit, en de juiste dosering innemen. Maar veel mensen hebben veel gehad aan het gebruik van glucosamine en vergelijkbare supplementen, zoals chondroïtine, om hun pijn bij het bewegen te bestrijden. Heb jij ook last van pijn bij bepaalde bewegen en stroever wordende gewrichten. Dan is dit supplement een aanrader.

Leave a Comment