Een druk leven en gezond eten – Gaat dat samen?

We horen het mensen met overgewicht vaak zeggen ‘Door mijn werk ben ik erg druk en ik heb geen tijd om allerlei gezonde gerechten te koken’. Het is erg zonde wanneer mensen ongezond eten, doordat ze weinig tijd hebben. Gezonde voeding helpt je om gezonder te leven en dus ook efficiënter te zijn in je werk en andere alledaagse zaken. Wij geven hieronder een aantal handige tips om toe te passen voor wie erg druk is in het dagelijks leven, maar toch op een gezonde manier wil leven.

Efficiënt gezond eten doe je zo

  • Heb jij erg drukke en lange dagen op het werk? Kook dan extra grote maaltijden die je kunt bewaren in de koelkast. Dit bespaart je al de helft van het koken.
  • Je kunt ook een bakje tupperware meenemen naar het werk de volgende dag waar je de rest van de maaltijd in hebt zitten. Wanneer je een magnetron op het werk hebt is ook het nog eens makkelijk opwarmen.
  • Kies voor producten met veel voedingswaren, zoals verschillende superfoods. Dit kan eventueel ook in verschillende supplementen, (gezonde) snacks, poeders of gewoon als normale voeding. Een overzicht van al deze producten vind je op https://www.superfood.nl/.
  • Kies ook bij voorkeur voor het maken van je eigen maaltijden. Hoewel de kantine op het werk/school of elders erg aantrekkelijk is, omdat je snel een maaltijd kunt pakken en meenemen, zijn dit in de meeste gevallen niet de gezondste maaltijden.
  • De beste manier om gezond te eten is het hebben van een partner die gezond voor jou kookt. Het kost jou geen tijd en daarnaast kunnen jullie samen genieten van de gezonde maaltijden die hij of zij klaarmaakt.
  • Bezorgen is uiteraard ook een optie, maar let er wel op dat je bij de juiste restaurants je voeding kiest en kies uit de juiste producten. Doe daarom eenmalig je research naar de juiste restaurants en welke maaltijden zij in het aanbod hebben. Vervolgens weet je altijd waar je welke gerechten het beste kunt bestellen. Lees hier bijvoorbeeld tips voor het bestellen van gezonde maaltijden.

Leave a Comment