BMI voor mannen en vrouwen

Steeds meer mensen worden zich bewust van het hebben van een gezond gewicht. Zo kiezen veel mensen ervoor om de toetjes en snacks over te slaan en te gaan voor een heerlijke fruitsalade. Een manier om te controleren of je wel of geen gezond gewicht hebt kan door je BMI te berekenen. Bij mannen en vrouwen gaat het uitrekenen van de BMI hetzelfde, maar het uitlezen dient wel op een andere manier gedaan te worden. Hieronder geven we meer informatie over waarom dit bij een man en een vrouw op een andere manier wordt gedaan.

buik meten

BMI bij mannen

De BMI-waarde is een getal die volgt op de verhouding tussen de lengte en het gewicht van een persoon. Wanneer iemand die minder lang is net zo zwaar is als iemand die een stuk langer is dan is de kans groot dat de persoon die minder lang is ook eerder overgewicht heeft en een hogere BMI. Andersom geldt hetzelfde.

Mannen hebben een hele andere bouw dan vrouwen en daarom is de verhouding tussen de lengte en het gewicht ook anders. Mannen hebben namelijk over het algemeen meer spieren wat zorgt voor meer gewicht. Daarom is het bij mannen altijd normaal dat ze een iets hogere BMI hebben dan vrouwen. Mannen die veel spiermassa hebben worden aangeraden om naast de BMI man berekenen ook een meting te doen van het vetpercentage. Doordat ze veel spieren hebben kan de BMI-waarde daarom onterecht aangeven dat ze te zwaar zijn.

BMI bij vrouwen

Vrouwen hebben over het algemeen minder spieren en een andere bouw dan mannen. Daarom moet de BMI-waarde bij vrouwen op een andere manier worden uitgelezen. De BMI vrouw berekenen kan hier. Vervolgens kan de tabel worden gebruikt om direct uit te lezen of er overgewicht is, ondergewicht of juist een gezond gewicht.

Blijkt er dat je overgewicht hebt? Dan raden we altijd aan om gezond te eten en meer te gaan bewegen. Ga je lichaam niet uithongeren om zodoende op een gezonde BMI-waarde te komen, want dit is een ongezonde manier voor je lichaam.

Leave a Comment