Alles wat je moet weten over cryolipolyse

Vetcellen kunnen zich ophopen op plaatsen waar je dat liever niet ziet gebeuren. Hierbij gaat het vaak om buik, bovenbenen of de zogenaamde “love handles”. Zelfs door sporten en diëten verdwijnen deze vetcellen niet. Wel kunnen ze hierdoor kleiner worden. Gelukkig is er een manier om deze vervelende vetcellen voorgoed te verwijderen, namelijk door middel van cryolipolyse. Dit is een behandeling waarbij de vetcellen met kou worden behandeld, waardoor er een natuurlijk proces in gang wordt gezet om deze cellen te verwijderen. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt verwachten als je kiest voor cryolipolyse? In deze blog vertellen we je er alles over.

cryiopolyse

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse klinkt heel ingewikkeld, maar het is niets anders dan het bevriezen van de vetcellen in je lichaam. De vetcellen worden aan extreme kou blootgesteld, waarna ze worden verwijderd door het lichaam. Dit is een natuurlijk proces wat verloopt via de urine. Doordat de vetcellen worden verwijderd, zul je na enige tijd resultaat zien.

Hoe gaat een cryolipolyse behandeling?

Voordat je begint met de cryolipolyse behandeling, heb je een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je je wensen, zodat er een plan kan worden opgesteld. Soms kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste effect te bereiken. Tijdens een cryolipolyse behandeling wordt er een gelpad op het te behandelen gebied gelegd, waarna er een applicator op de gelpad wordt geplaatst. De huid wordt vacuüm gezogen en het koelen begint. Nu blijf je ongeveer 50 minuten comfortabel liggen. Ondertussen kun je je mails lezen of een aflevering kijken van je favoriete serie. Na afloop van de behandeling wordt de huid ingesmeerd met een vetafdrijvend en verstevigend serum.

Meerdere cryolipolyse behandelingen

Afhankelijk van het aantal zones en de hoeveelheid vetweefsel wordt het aantal behandelingen bepaald. Natuurlijk hangt dit ook af van je persoonlijke wensen. De meeste mensen zijn na 3 behandelingen helemaal tevreden met het resultaat. Wil je graag meerdere zones laten behandelen? Dan kun je ervoor kiezen om deze op een dag in te plannen.

Voor wie is cryolipolyse?

Cryolipolyse is geschikt voor mensen met voelbaar vet dat zelfs na trainen maar niet weggaat. Hierbij kun je denken aan de buik, bovenbenen of de vetrolletjes die achterblijven na een zwangerschap. Zelfs voor fanatieke sporters die bepaalde vetrolletjes niet goed wegkrijgen

Voor wie is cryolipolyse niet geschikt?

Cryolipolyse is niet geschikt als vervanging voor een gezonde leefstijl. Ook bij zwaar overgewicht is cryolipolyse dus geen goede oplossing. Verder is cryolipolyse niet geschikt voor mensen met bepaalde gezondheidsproblemen als diabetes of bloedarmoede. Ook bij bepaalde huidaandoeningen is cryolipolyse geen verstandige keuze. En geef je borstvoeding? Ook dan wordt de behandeling afgeraden.

Resultaat na een cryolipolyse behandeling

Het duurt enige tijd voordat het resultaat van een cryolipolyse behandeling zichtbaar wordt. Dit komt doordat het lichaam nog druk bezig is met het afvoeren van de vetcellen. Na 2 tot 4 maanden zul je echt resultaat zien van de behandeling. Dan kun je dus ook beslissen of je het nodig vindt om nog een behandeling in te plannen. Het lichaam blijft zelfs 4 tot 6 maanden nog vetcellen afvoeren.

Is cryolipolyse pijnlijk?

Cryolipolyse wordt niet vaak ervaren als pijnlijk, maar het kan wel voelen alsof er in de huid geknepen wordt omdat deze vacuum wordt gezogen. Ook kan er vooral in de eerste minuten erge kou worden ervaren. Dit zal echter na ongeveer 10 minuten wegtrekken. Na de behandeling kan de huid een beetje rood zijn en beurs aanvoelen. Meteen na de behandeling kun je weer verder met je dagelijkse bezigheden.

Leave a Comment